INSPIRATIONSUNIVERS-removebg-preview

Tryk på den dag, I ønsker inspiration til

Vi søger frivillig projektkoordinatorer til årets fem fede dage. Hop ind på vores hjemmeside og læs mere: ungenergi.dk/bliv-frivillig/ 🌱 ...

12 1

Har du lyst til at gøre klimaproblemstillinger forståelige og relevante for en gruppe unge mennesker og gøre en forskel som mentor? Og bor du tilmed i Østjylland? 🌏

Så læs med her! Vi søger nemlig frivillige grønne mentorer til et nyt og fedt projekt.

** HUSK TILMELDING **

Du skal med UngEnergi og FGU-elever være medarrangør af fem aktiviteter, hvor nogle af dem er helt op til dig at planlægge. Derfor kan du lade din interesse for bestemte grønne emner styre. Det kan være, at du er kunstinteresseret og har opdaget, at der er en spændende udstilling på AROS omkring bæredygtighed. Det kan også være, at du er naturelsker og gerne vil arrangere en workshop, med nogle professionelle, der dyrker tang. Der er masser af muligheder og midler til at lave nogle fede lærerige aktiviteter.

☀️Til sommer skal eleverne afholde et selvarrangeret event til en af sommerens større begivenheder, eksempelvis Skanderborg Festival, Folkemødet eller lignende. Derfor
får du en gratis billet til begivenheden, såfremt du har mulighed for at deltage i eventet. ☀️

Som en del af uddannelsesgruppen i UngEnergi bliver du i et fedt socialt fællesskab uddannet i designprocesser og projektledelse gennem et minikursus, som du kan tage med dig videre i din faglighed. Og så garanterer vi en masse hygge, når vi mødes! Derudover bliver der kompenseret for alle former for udgifter, der er i forbin- delse med projektet (transport, aktiviteter mm.)

🔥Er du interesseret?🔥
Så kom til infomøde på mandag d. 6 december kl 19. Bare husk at skrive en mail til bw@ve.dk eller til 23743621. Hvis du er forhindret i at komme, kan du også til enhver tid skrive, og så kan vi sende dig uddybende materiale. Også selvom tidsfristen er overskredet.
...

6 0

Vi er nået til den sidste af de FemFedeDage, og vi slutter af med et brag med #FestivalFredag!

Det bliver sjov og ballade, når vi skal undersøge, hvordan vi gør lokale oplevelser så overlegent fede, at ingen har lyst til at flyve på udenlandsrejse.

Læg hjernerne i mjød… øh, vi mener blød!… og vis os jeres fedeste bud med #FFD21 og #FestivalFredag. Vi deler de mest lokkende opslag i vores story!

#FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi #bæredygtighed
...

6 0

I dag på #TransportTorsdag skal det handle om transport - af os selv og af forbrugsvarer såsom tøj, mobiler, og mad. Hvordan kan vi flytte os fra A til B på en mere bæredygtig måde? Og kan vi skære ned på transporten; f.eks. ved at købe lokalt producerede varer.
Vi stiller skarpt på de klimamæssige konsekvenser og fordele ved forskellige transportformer og gentænker, hvor vi vil have vores produkter til at stamme fra.

En lille bonus-aktivitet:
Vis os, hvad I laver med #ffd21 og #TransportTorsdag, og vi deler det fedeste bud i vores story!

#FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi #bæredygtighed
...

9 0

Off-onsdag
Stop med at scrolle, og læs med her!

Vidste du, at de datacentre, der leverer Snapchat-beskeder og Netflix til os, står for ca. 3% af verdens energiforbrug?
Når du oplader din mobil, bruger du strøm, dvs. energi. På samme måde bruger leverandørerne strøm, for at du kan streame Netflix. Derfor er der mange klimapoints at hente, hvis vi bare skruer en smule ned for tiden foran en skærm. Det er det #OffOnsdag taget fat om.
I dag sættes der fokus på, hvordan vi kan mindske strømforbruget -både i undervisningen og derhjemme.

En lille bonus-aktivitet:
Del jeres gode idéer med os med #ffd21 og #OffOnsdag, og vi deler de fedeste bud i vores story!

#FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi #bæredygtighed
...

10 0

Det er blevet tid til #TøjTirsdag, hvor tøjforbrug og fast-fashion bliver diskuteret. I dag gælder det om at finde på fede måder at praktisere og udbrede genbrug og upcycling af tøj og tilbehør.

Hvordan kan man upcycle? Hvor mange plasticflasker skal der til at lave en T-shirt? Og hvorfor har man aldrig noget at tage på, selvom skabet er fyldt med tøj?

En lille bonus-aktivitet:
Del jeres grønne påfund med #ffd21 og #TøjTirsdag, og vi deler de fedeste bud i vores story!

#FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi #bæredygtighed
...

10 0

I dag bliver Fem Fede Dage skudt i gang. Vi lægger stærkt ud med #MadMandag, hvor bæredygtige råvarer og fødevareproduktion er i fokus. Gymnasier landet over sætter spot på, hvordan mad påvirker klimaet, og hvad man som industri og forbruger kan gøre, for at være så klimaneutrale (eller -positive...) som muligt!

En lille bonus-aktivitet:
Vis os jeres bedste tip til en grønnere tallerken her eller på Facebook med #FFD21 og #MadMandag, og vi deler de fedeste bud i vores story!

#FemFedeDage #UngEnergi #VedvarendeEnergi #bæredygtighed
...

17 0

Vi fortsætter memeparaden med lidt sommerminder! Man kan godt have det festligt uden, at det skal være på klimaets bekostning. Festival fredag er den sidste af de #femfededage, og vi glæder os! Læs mere på ungenergi.dk/frivillig/femfededage. Billedecredit til Oliver Ellemose og festival memes ...

5 0
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Scroll to Top