Fem Fede Dage

Erhvervsskoler

Fem Fede Dage Erhvervsskoler er en klimauge, hvor

UngEnergi inviterer den grønne omstilling ind på landets

erhvervsskoler. Formålet er at skabe dialog og sammen

blive klogere på bæredygtighed i den praktiske branche.

 

På siden her, kan du både læse mere om, hvordan du

bliver frivillig på projektet og hvordan du tilmelder din

erhvervsskole.

Baggrund

Fem Fede Dage erhvervsskoler er en videreudvikling af vores klassiske Fem Fede Dage koncept, som primært har været målrettet landets gymnasier.

 

Ideen opstod, fordi vi oplever at den praktiske branche manglede tilbud, som på en sjov og tilgængelig måde kunne inkorporere bæredygtighed i uddannelserne.

 

Og det er en skam!

 

Dels, fordi unge mennesker på erhvervsskoler ønsker større viden om bæredygtighed og grøn omstilling, dels fordi viden om cirkulært og klimavenlige materialer er fremtiden for branchen.

 

 

 

Derfor inviterer UngEnergi den grønne omstilling ind på landets erhvervsskoler. Målet er, at erhvervsskoleelever landet over får mulighed for at producere noget inden for det felt, som de er ved at dygtiggøre sig i - med bæredygtighed som rød tråd.

 

D. 14.-18. november (sideløbende med vores fem fede dage kampagne på gymnasierne) kulminerer projektet, idet deltagende erhvervsskoler inviterer inden for til en ugelang "klimakunst"-installation, hvor eleverne får muligheden for at vise resultatet af deres arbejde.

Bliv frivillig

 

Kunne du tænke dig at være med til at udvikle en fed klimauge,

og samtidig få et praktisk indblik i klima og bæredygtighed? 

Vi søger løbende frivillige, som har lyst til at være med til at udvikle og eksekvere vores erhvervsskole klimakampagne.

Vi søger dig, som har lyst til at blive klogere på bæredygtigt håndværk i alt fra byggeri, madlavning og design. Og dig, som ønsker erfaring med projektudvikling og -koordinering.

Du får mulighed for at få erfaring med hele projektarbejdsprocessen - fra tegnebræt til eksekvering. Selvfølgelig med understøttelse fra vores studentermedhjælper og organisationens forperson, som er initiativtager på projektet.

 

 

 

Arbejdsopgaver:

  • Research og udarbejdelse af materiale
  • Koordination og logistik i kontakten til og med
    • Deltagende erhvervsskoler
    • Samarbejdspartnere
    • Presse
  • Koordinere og facilitere af workshops på deltagende erhvervsskoler

Vi søger frivillige fra hele landet og hurtigst muligt. Kontakt os på Facebook, Instagram eller mail: ungenergi@ve.dk, hvis du er interesseret.

Tidslinje

Skal din erhvervsskole være med?

Skal din erhvervsskole gå forrest i den grønne omstilling og tilmed indgå i konkurrencen om 10.000 kr?

Som deltagende erhvervsskole i Fem Fede Dage Erhvervsskoler får I besøg af frivillige fra UngEnergi til én endagsworkshop i løbet af uge 41 eller 43 - efter eget ønske.

Med udgangspunkt i jeres faggrupper sammensætter vi et program, der skal sætte gang i refleksion og produktion af de(t) projekt(er), som I skal fremvise i kampagneugen i uge 46.

Vi sætter rammerne med et overordnet tema, som faggrupperne skal arbejde med bæredygtighed indenfor.

 

Om I arbejder videre med jeres produkter efter workshoppen eller ej er op til jer, og på den måde kan I tilpasse kampagnen jeres skoleskema.

Den erhvervsskole, som fremviser de mest kreative klimaprodukter i uge 46 vinder 10.000 kr. til et grønt tiltag på erhvervsskolen.

 

Skal I være med? Tilmed din skole via linket nedenfor

Skriv til os!

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked
Scroll to Top