Fem Fede Dage 2021

Fem fede dage er UngEnergi’s største nationale kampagne. Hvert år kæmper mere end 30 gymnasier om at udvikle og afprøve bæredygtige ideer og koncepter på deres gymnasium.

Fem Fede Dage

Tilmeld dit gymnasium en bæredygtigheds challenge og vind 10.000 kr. 

 

Fem fede dage er UngEnergi’s største nationale kampagne. Hvert år kæmper mere end 30 gymnasier om at udvikle og afprøve bæredygtige ideer og koncepter på deres gymnasium. 

Fem fede dage består af 5 forksellige bærdygtige challenge, hvor dit gymnasium hver dag sætter fokus på et konkret område, hvor bæredygtige handlinger kan gøre en forskel for klimaet. 

Hvert år sidder der et dommerpanel klar til at vurdere de mest kreative og bæredygtige ideer på skolerne, og vinder gymnasiet før 10.000 kr til at udvikle et bæredygtigt koncept på deres gymnasium. 

36530543_1813031608753136_2092285406916640768_o

Mad-mandag

Mad mandag sætter vi fokus på fødevareproduktion og hvilke råvare der kan være skadelige for klimaet. Vi opfordre her gymnasierne sætte fokus på bæredygtig mad produktion og forbrug.

Tøj-tirsdag

Tøj tirsdag sætter vi fokus på tøj forbrug og produktion. Her opfordre vi til at sætte fokus på, genbrug og upcycling af tøj.

Off-onsdag

Onsdag er det off onsdag. Her er fokus på, hvilke bæredygtig tiltag der kan være i at mindske og udbrede sit strømforbrug i løbet af dagen. Her opfordre vi til at sætte fokus på undervisning og aktiviteter der mindsker strømforbruget.

Transport-torsdag

Transport torsdag har vi fokus på transport af mennesker og fødevare. Dagen handler både om transportformer men også om at købe lokale råvare, og hvilke klimamæssige fordele det har.

Festival-fredag

Fredag sætter vi fokus på at mindske rejser og holde ferie lokalt i stedet. Her fejrer vi slutningen af ugen, med at fokusere på, hvordan lokale oplevelser kan være ligeså fede og samtidig mindsker CO2 forbruget i forhold til rejser.

Hvem kan deltage?

Alle gymnasier i Danmark har mulighed for at deltage i Fem Fede Dage. Det kan enten være det er planlagt af et miljøråd på dit gymnasium eller at du som lærer sætter gang i Fem Fede Dage. Vi har her lavet en række forslag til, hvordan fem fede dage kan integreres i undervisningen på gymnasiet. PDF.

 

Er du elev på et gymnasium og vil du gerne have hjælp til at oprette et miljøråd, så kontakt os på UngEnergi@ve.dk

Scroll til toppen