Hvem er UngEnergi ?

UngEnergi er en ungdomsorganisation for unge mellem 15 og 35 år der brænder for at videre formidle konkrete bæredygtige handlinger, der kan gøre unges hverdag mere bæredygtig.

Visioner

Vi ønsker en bæredygtig fremtid, hvor der ikke bliver gået på kompromis med livskvaliteten, faktisk tror vi på det skal være så inspirerende at være klimabevidst, at vi unge ikke kan lade være. Det skal være for alle unge, uanset baggrund, da det er vores fælles fremtid. Dette vil vi opnå ved at møde unge, hvor de er og skabe grobund for bæredygtig adfærd gennem fællesskaber.

 

Vi tror på, at vi skal fokusere på de positive sider af den bæredygtige hverdag, for at få alle unge med, og få det udbredt i en sådan grad, at det ses på vores fremtidige generationers samfund. Derfor arbejder vi i praksis med viden i bagagen og et smil på læben, og vennerne omkring os, uanset om vi diskuterer større politiske spørgsmål, eller står på Roskilde festival.

Et bæredygtigt samfund er for os et samfund, hvor klimaaftryk, uanset hvor det sker på kloden, kommer under de kritiske grænser defineret af FN’s klimapanel (IPCC). Ligeledes vil vi passe på vores fælles jordklode, også ved at mindske andre miljøaftryk, da denne er vores hjem. Da det er vores fælles planet, vil vi gøre det spændende og inkluderende.

 

Foreningens formål er såvel lokalt, nationale som globalt at oplyse, engagere, involvere og inspirere unge til bæredygtig adfærd og til at arbejde aktivt for et bæredygtigt samfund baseret på 100% vedvarende energi, hvor det folkelige engagement og initiativ tilgodeses og de demokratiske principper fremmes. Foreningen er uafhængig af kommercielle og partipolitiske interesser.

Historie

UngEnergi er en bæredygtig ungdomsorganisation der er dannet tilbage i 2012. Vi opstod som en gruppe unge mennesker fra moderorganisationen Vedvarende Energi der brændte for at formilde bæredygtig livsførelse mere konkret ung-til-ung. Vi så et behov for at formidle konkrete handlinger og aktiviteter der kunne hjælpe unge til at leve mere bæredygtigt og give en oplevelse af og give dem redskaberne til at man rent faktisk selv kan gøre en indsats for klimaet.

64032_543844269005216_2098409473_n

Bestyrelsen

UngEnergis bestyrelses vælges hvert år ved en årlig generalforsamlingen. Bestyrelsen består af 5 frivillige bestyrelsesmedlemmer + 2 suppleanter der mødes en gang om måneden, og arbejder med det strategiske arbejde i UngEnergi. Bestyrelsen afholder endvidere en gang om måneden Fælles Frivillige Møder, der er et virtuelt møde for alle frivillige, hvor de frivillige kan få info omkring arbejdet i UngEnergi. Hvis du har ideer til større kampagner eller ønsker at samarbejde med UngEnergi, kan bestyrelsen kontaktes på: UngEnergi-bestyrelse@ve.dk

Tobias-circle

Tobias Nørkjær Holmgaard

Forperson

Patricia Senderovitz

Næstforperson
thomas-klode-sørensen-ungenergi-circle

Thomas Klode Sørensen

Bestyrelsesmedlem

Lucca Elvira

Bestyrelsesmedlem

Gustav Brohus Christiansen

Bestyrelsesmedlem
1AF71430-08CC-4FD9-B631-10A574B833C0_1_201_a

Nanna-Gro Pedersen

Studentermedhjælper
ngp@ve.dk // 8111 8667
Scroll til toppen