Vegetarbøffer med pastik og rødbede

Skærmbillede 2021-02-27 kl. 07.20.36

Leder du efter et alternativ til den klassiske bøf? Så er du kommet til det rette sted. Denne lækre vegetarbøf har nemlig masser af smag, og så er den altså også ret så nem at lave. Så bare fordi, man ikke spiser kød, behøver det altså ikke at betyde, at man ikke kan nyde denne bøf i en lækker burger, spise den med en masse godt tilbehør eller på en helt tredje måde. Lige nu er det nemlig årstiden for rodfrugter, og det har vi tænkt os at udnytte i denne opskrift. Lad os komme i gang, så vi kan få dræbt myten om, at vegetarmad ikke kan være nemt og lækkert 😉

Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • 300 g pastinakker
  • 300 g rødbeder
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl rasp (det kan også være brødkrummer, hvis du har nogle rester)
  • 2-3 æg
  • Salt og peber (du kan evt. tilføje de krydderier, som du bedst kan lide)
  • Olie til stegning (vi brugte rapsolie)

Sådan gør du:

  1. Riv rodfrugterne, og bland dem med de øvrige ingredienser.
  2. Form massen til bøffer. Steg dem i olie på panden i 5-7 minutter på hver side.

Rigtig god appetit!

Vidste du at…: 600g rodfrugter svarer til 0,21 CO2 ækvivalenter, hvorimod 600g oksekød svarer til 19,2 CO2 ækvivalenter? Så UngEnergi siger tak for, at du gør en forskel ved at vælge denne ret i dag.

Leder du efter mere inspiration til at spise mere bæredygtigt? Så kunne denne guide måske være noget for dig: Sådan spiser du efter årstiderne

Kunne du tænke dig at støtte vores arbejde?

Som medlem af Ungenergi støtter du vores arbejde, og så vi kan gøre en endnu større forskel sammen

Scroll til toppen